A külkereskedelmi mérleg egyenlege (Trade Balance)

A termékek és szolgáltatások exportjának és importjának egyenlegét méri. Az adott ország kiviteli és behozatali értéke közti különbség a külkereskedelmi egyenleg. Ha pozitív értékű, az export fölényét jelenti az import felett, az ország kiviteli erejét határozza meg. A gazdaság magas versenyképessége a befektetők érdeklődését növelheti az adott pénznem iránt.

Ez a hír május 10-én 14:30-kor jelenik meg. Átlagban 30-40 pontban mozgatja el az EURUSD árfolyamát, de az indexekre is hat.

Az alábbi képen az áprilisi adat megjelenése után látható, hogy 78 pontot is tudott emelkedni a hír után, és aki csak este tudott kiszállni, ő is 50 pont nyereséget tudott zsebre tenni.

A mostani hír előtt csütörtökön megírom, hogy én merre kereskedem le. A mostani EURUSD mozgást inkább az európai választások, és a görög helyzet határozza meg. Tény, mivel még mindig negatív az érték, ezért a dollár gyengülése a hír hallatára inkább valószínűbb. Ezzel ellentétes  tény, hogy a rossz hírek hallatán monstanában erősödik a dollár. Tehát, én inkább az indexeket shortolom a hír megjelenése előtt fél órával.

Előző érték: -46 mrd $
Előrejelzés: -49,6 mrd $

(Forrás a szöveg elején található fogalomhoz: http://www.xtb.hu/oktatas/halado/fundamentalis-elemzes/69781)